Cgbemutat

Téglagyárunk a Bakony lábánál, a kiváló minőségű agyagban gazdag Pápa-Tapolcafő határában helyezkedik el. Tégláinkból az elmúlt több mint száz év alatt számtalan otthon, középület, ipari- és mezőgazdasági épület létesült. 1994. óta a téglagyárat a tisztán magyar tulajdonban lévő Tapolcafői Téglaipari Kft. üzemelteti.

Összes termékünk természetes és környezetbarát alapanyagból készül. A környezetvédelmet és fenntarthatóságot fontosnak tartva a réteges falazatok és az épület egyéb alkotójának is, természetes alapanyagú, megújuló, vagy újrahasznosított kiegészítő építőanyagokat ajánlunk és emellett minden építkezőt a legszigorúbb épületfizikai követelmények betartására buzdítunk.

A hagyományos téglagyártási technológiák továbbfejlesztése mellett cégünk kiemelten kezeli a vályogtermékek kutatását és gyártását. Vályogtermékeinket azoknak a környezettudatos építkezőknek ajánljuk, akiknek egyaránt fontos az egészséges élettér kialakítása és a környezetvédelem, de ugyanakkor ragaszkodnak az ellenőrzött, megbízható minőséghez.

Tapolcafő település a nevét az egykor vizamalmairól híres Tapolca patakról kapta. Több forrás is táplálta az itt eredő patakot. A bővizű tiszta források a falu nevezetessége és egyben szerves része volt az ott élő emberek mindennapjainak. A bauxitbányászattal járó vízkiemelések következményeként a források elapadtak, a patak kiszáradt, elvéve ezzel a falu büszkeségét. Napjainkban, a bányászat visszaszorulásával, a víz újra utat talált a föld mélyéből. A csodálatos természet öngyógyító tevékenységével helyrehozta az emberek hibáit.

Ahogy a Tapolcafői források visszatértek, úgy kívánjuk mi is a ForrásTégla® márkanévvel a hagyományos téglagyártást és a vályogépítkezést az építőipar méltó medrébe terelni, felfedezve újra a bennük rejlő értékeket és természetességet.
    Tapolcafői Téglaipari Kft.
    8598 Pápa-Tapolcafő,
    Tóradűlő út.
    Telefon: +36 89 318 343
    Telefax: +36 89 319 057
    Mobil: +36 30 632 4934
    E-mail: info@forrastegla.hu
Készítette:        www.eptar.hu     www.bioep.hu